Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κονδύλης: Θερμή μεταφορά από την Αφρική - Στους 40οC ο υδράργυρος

               


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE



Κονδύλης: Θερμή μεταφορά από την Αφρική - Στους 40οC ο υδράργυρος



 Στην καρδιά του καλοκαιριού ο καύσωνας είναι κάτι αναμενόμενο. Ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με υψηλές θερμοκρασίες και με την ίδια ζέστη ξεκινά ο Αύγουστος. Η Ηλεία σήμερα, αύριο και το Σάββατο θα βιώσει αρκετή ζέστη, η οποία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Κυριακή με το σκηνικό του καιρου να αλλάζει καθώς περιμένουμε βροχές.

Ο προγνώστης του iliakairos.gr και του metar.gr Θοδωρής Κονδύλης μίλησε στο ilialive.gr για τον καύσωνα που περιμένουμε από σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 40οC.
kondulis summ“Σε εξέλιξη είναι η θερμή μεταφορά από τα βόρεια της Αφρικής. Την Τετάρτη οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά της Ηλείας έφτασαν τους 37 βαθμούς Κελσίου, συνοδευόμενες από πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας, 25-27%, δημιουργώντας αίσθημα ξηρής ζέστης. Το νέο 24ωρο (σήμερα Πέμπτη) περιμένουμε περαιτέρω άνοδο στους 38 με 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς.
Οι περιοχές που πιθανότατα αγγίξουν τους 40 είναι οι επιρρεπείς στην ζέστη ηπειρωτικές, όπως: Ωλένη, Ολυμπία, Κρέστενα και η πόλη του Πύργου. Στις παραθαλάσσιες η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα σημειώσει περαιτέρω υποχώρηση, και σε συνδυασμό με το μέτριο θερμικό άνεμο (4-5 μποφόρ) που επικρατεί τις θερμές ώρες, ο κίνδυνος πυρκαγιάς, όπως έχουμε επισημάνει, είναι πολύ υψηλός.
Και την Παρασκευή περιμένουμε όμοιες συνθήκες με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 38 με 39 βαθμούς. Μικρή κάμψη της θερμοκρασίας το Σάββατο, ωστόσο διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίας 36 με 37 βαθμούς.
Ουσιαστική αποκλιμάκωση του κύματος ζέστης την Κυριακή, με την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών στην ανώτερη ατμόσφαιρα να προκαλούν μεταβολή του καιρού με εκδήλωση απογευματινών καταιγίδων κατά βάση στα ηπειρωτικά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κονδύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ