Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

"Κύμα" καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα - Πότε θα χτυπήσει 40αρια στη Δυτ. Ελλάδα - Στο "κόκκινο" και η Πάτρα

        




Πηγή.. Tempo 24

"Κύμα" καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα - Πότε θα χτυπήσει 40αρια στη Δυτ. Ελλάδα - Στο "κόκκινο" και η Πάτρα




"Κύμα" καύσωνα θα πλήξει την Ελλάδα έως και το τέλος Ιουλίου, όπως και τη Δυτική Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς!
Συγκεκριμένα στην Πάτρα από την Τρίτη θα αρχίσει η κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 37 βαθμούς. Η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα την Πέμπτη και την Παρασκευή που κυριολεκτικά θα χτυπήσει κόκκινο με 40 βαθμούς!
Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα αναπτυχθούν στο
Αγρίνιο από αύριο Δευτέρα (36 βαθμοί). Το ρεκόρ ζέστης αναμένεται να καταρρίψει η περιοχή την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς! 
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας τουλάχιστον έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου Έτσι, οι θερμοκρασίες, που το Σάββατο 25/07 και την Κυριακή 26/07 φτάνουν τοπικά τους 38-39 βαθμούς, από τη Δευτέρα 27/07 θα παρουσιάσουν μικρή προοδευτική άνοδο σπάζοντας κατά τόπους το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου. Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29/07 - Παρασκευή 31/07, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ