Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Η διάβρωση των ακτών της Ηλείας συνεχίζεται - Πρωτοφανής έκταση του φαινομένου στο Κοτύχι

 


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE






Η διάβρωση των ακτών της Ηλείας συνεχίζεται - Πρωτοφανής έκταση του φαινομένου στο Κοτύχι


Με προφανή κίνδυνο για το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου, η διάβρωση της ακτής και συγκεκριμένα της αμμολωρίδας συνεχίζεται από την θάλασσα.
Όπως έκαναν γνωστό οι κάτοικοι της Αρετής, στο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις της “Κοτύχι ΑΕ” η θάλασσα “κατάπιε” σημαντικό τμήμα της ακτής και αν δεν ληφθούν μέτρα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

“Πρωτοφανής διάβρωση της ακτής σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην παραλία της Αρετής και συγκεκριμένα στο δρόμο προς τις εγκαταστάσεις της δημοτικής συνεταιριστικής ιχθυοτροφικής εταιρίας ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αρετής, Περικλής Δρακιάς κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου αφού η διάβρωση είναι πρωτοφανής στα χρονικά ενώ ο δρόμος είναι κυριολεκτικά ''βομβαρδισμένος'' δυσκολεύοντας την πρόσβαση εργαζόμενων και επισκεπτών Στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου.
Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα!!!!” σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής στην ανακοίνωση.
Πριν λίγες ημέρες το ilialive.gr ανέδειξε με ρεπορτάζ του την εκτεταμένη διάβρωση της ακτής στη Σπιάντζα όπου σε κάποια σημεία η θάλασσα εξαφάνισε πάνω από πέντε μέτρα πλάτους ακτής. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό τα προβλήματα θα είναι αρκετά μεγάλα και ίσως να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα.
kotuxi diavrosi 2
kotuxi diavrosi 3
kotuxi diavrosi 4
kotuxi diavrosi 5
kotuxi diavrosi 6
kotuxi diavrosi 7



Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ