Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Έρχεται ηλιακή έκλειψη: πού θα είναι ορατή

 

Έρχεται ηλιακή έκλειψη: πού θα είναι ορατή

Aυριο το εντυπωσιακό φαινόμενο


Μια δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη θα πραγματοποιηθεί Αυριο 10 Ιουνίου. Το εντυπωσιακό φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο από σημεία στον βόρειο Καναδά, τη δυτική Γροιλανδία και τη Σιβηρία, ενώ μια μερική έκλειψη θα είναι ορατή και σε πολλές ακόμη πόλεις του κόσμου.

Ηλιακή έκλειψη ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική, ολική ή δακτυλιοειδής.

Ηλιακή έκλειψη Ιουνίου 2021: Πότε και σε ποιες χώρες θα είναι ορατή

Σύμφωνα με το Forbes, η έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή στις εξής χώρες:

Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

Όσοι ζουν στη Νέα Υόρκη θα μπορούν να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο ακριβώς λίγα λεπτά μετά την ανατολή του ήλιου και συγκεκριμένα στις 5:32 π.μ. Σχεδόν το 73% του ήλιου θα κρυφτεί από το φεγγάρι, όμως την ημέρα εκείνη προβλέπεται… συννεφιά.

Τορόντο - Καναδάς

Στο Τορόντο η θέα της έκλειψης θα είναι ορατή κατά την ανατολή του ήλιου, με το μέγιστο της έκλειψης να γίνεται ορατό μόλις πέντε λεπτά μετά την εμφάνισή του, στις 5:40 το πρωί. Ο ήλιος θα είναι κρυμμένος κατά 80% από το φεγγάρι.

Ουάσινγκτον - ΗΠΑ

Στην Ουάσινγκτον ο ήλιος θα σκιαστεί κατά 55% στις 5:47 τοπική ώρα.

Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο

Όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δουν τον ήλιο να καλύπτεται κατά 20%. Αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:08 τοπική ώρα, θα φτάσει στο πικ στις 11:13 και θα ολοκληρωθεί στις 12:22 μ.μ.

Χάμιλτον - Βερμούδες

Στο Χάμιλτον η ηλιακή έκλειψη θα φτάσει στο 52% γύρω στις 6:16 το πρωί τοπική ώρα, λίγο μετά την ανατολή του ηλίου.

Ρέικιαβικ - Ισλανδία

Παρόμοια με αυτή στην Ουάσινγκτον θα είναι η ηλιακή έκλειψη στο Ρέικιαβικ. Στο μέγιστό της θα φτάσει το 60% και θα είναι ορατή από την αρχή (στις 9:06 τοπική ώρα) μέχρι το τέλος της (11:32 π.μ.)

Ουλάν Μπατόρ - Μογγολία

Στο Ουλάν Μπατόρ, πρωτεύουσα της Μογγολίας, ο ήλιος θα είναι σχεδόν 40% κρυμμένος από το φεγγάρι όταν φτάσει στο μέγιστο περίπου στις 8:14 μ.μ. τοπική ώρα. 

Τελειώνοντας να σας ενημερώσουμε ότι η έκλειψη του ήλιου θα μεταδοθεί από ορισμένα site και μέσα από το YouTube

για να παρακολουθήσετε την έκλειψη του ήλιου πληκτρολογείτε η φράση έκλειψη ηλίου...Solar eclipse  June 10, 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ