Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τι περιέγραψε ο οδηγός που έφερε από το αεροδρόμιο το γκρουπ της εκδρομής στους Αγίους Τόπους

                   


  Πηγή...ΗΛΕΙΑ LIVE





Κορωνοϊός: Τι περιέγραψε ο οδηγός που έφερε από το αεροδρόμιο το γκρουπ της εκδρομής στους Αγίους Τόπους



Όλα όσα ο ίδιος βίωσε κατά τη διάρκεια της επαφής του με το γκρουπ των ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν τους Αγίους Τόπους και αποτέλεσαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας, ανέφερε λεπτομερώς στο “Πρώτο Θέμα”, ο οδηγός του λεωφορείου και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πηνειού Αλέξης Τσαουσάκης.

Όπως έκανε γνωστό, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να παραλάβει το γκρουπ αντίκρισε τα περισσότερα άτομα ταλαιπωρημένα και άρρωστα. Ο ίδιος όμως, είχε φροντίσει ήδη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του καθώς φορούσε προστατευτική μάσκα και γάντια. «Στις 28/2 στις 22:30 παρέλαβα το γκρουπ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Οι ταξιδιώτες ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι από ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι και κάποιοι εμφανώς άρρωστοι. Ήδη είχε ξεσπάσει η επιδημία του ιού και πολλοί από αυτούς μάλιστα διερωτήθηκαν γιατί με όλα αυτά που ακούγονται δεν έλεγξε κάνεις τους αρρώστους στο αεροδρόμιο, είτε στο Ισραήλ είτε στην Ελλάδα. Μάλιστα κάποιοι πήραν τους γιατρούς τους τηλέφωνο αμέσως μετά την άφιξή τους στη χώρα μας και τους ενημέρωσαν για τα συμπτώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαουσάκης ο οποίος δεν μπορούσε την δεδομένη στιγμή να φανταστεί ότι τα άτομα αυτά είχαν προσβληθεί από Κορονοϊό, αφού το Ισραήλ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν εντάσσονταν στην λίστα των επικίνδυνων περιοχών. Παρ´ όλα αυτά όμως, επειδή η ατμόσφαιρα στο λεωφορείο ήταν «βαριά», όπως ανέφερε ο ίδιος, φρόντιζε να έχει το παράθυρο ανοιχτό προκειμένου να αερίζεται ο χώρος.
Κατα την διάρκεια της επιστροφής μάλιστα και ενώ είχαν φτάσει στην Κόρινθο, ένας από τους επιβάτες, αισθάνθηκε μεγάλη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του μέσα στο λεωφορείο. Η περιγραφή του κ. Τσαουσάκη από εδώ και στο εξής γίνεται ιδιαίτερα γλαφυρή, αφού η κατάσταση των περισσοτέρων επιβατών είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα, σε τέτοιο βαθμό που στην προγραμματισμένη στάση της Ακράτας, πολλοί ήταν αυτοί που λόγω της εξάντλησης, δεν κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο. Οι υπόλοιποι όπως έκανε γνωστό εξυπηρετήθηκαν σε παρακείμενο καφέ-εστιατόριο επί της Εθνικής οδού.
Τα άτομα μάλιστα αυτά που δεν είχαν παρουσιάσει μέχρι εκείνη την στιγμή κάποια ύποπτη συμπτωματολογία, που να παραπέμπει στον Κορονοϊό, από την ημέρα εκείνη και ύστερα είχαν κοινωνική ζωή με όποιες συνέπειες για τους γύρω τους.
Σε ότι αφορά όμως στα άτομα τα οποία χρειάστηκε άμεσα να νοσηλευτούν, όπως αναφέρει ο κ. Τσαουσάκης χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες έως ότου γίνει γνωστό ότι αποτελούν κρούσματα του κορονοϊού.
Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι «...όταν μετά την εμφάνιση του πρώτου ασθενούς ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις μπήκα εγώ και η οικογένειά μου μιας και ήδη είχα έρθει σε επαφή μαζί τους σε αυστηρή καραντίνα, χωρίς να έχουμε κάποιο σύμπτωμα της ασθένειας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μετά από 14 ημέρες είμαι υγιέστατος, καθώς και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «...ακόμα και τα τσιγάρα μου τα έβαζαν στο ασανσέρ και τα παραλάμβανα με γάντια προστασίας και μάσκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ