Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν άμεσα οι ληστές του κοσμηματοπωλείου στην Πάτρα - Πώς οι αστυνομικοί έπιασαν σε χρόνο ρεκόρ τους δράστες - Συγχαρητήρια από την Αστυνομική Διεύθυνση - Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων (ΦΩΤΟ)



Πηγή.. Tempo 24 

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν άμεσα οι ληστές του κοσμηματοπωλείου στην Πάτρα - Πώς οι αστυνομικοί έπιασαν σε χρόνο ρεκόρ τους δράστες - Συγχαρητήρια από την Αστυνομική Διεύθυνση - Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων (ΦΩΤΟ)

ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΑΠΟ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ
Συνελήφθησαν, άμεσα σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.
Οπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο:

Ειδικότερα, οι δύο δράστες σήμερα, το πρωί, στην Πάτρα, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την άσκηση σωματικής βίας ακινητοποίησαν φίμωσαν και έδεσαν τον ιδιοκτήτη, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ περίπου.
Τη στιγμή που διέφευγαν οι δράστες, έγιναν αντιληπτοί από Υπαρχιφύλακα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, που διέρχονταν από τον τόπο του περιστατικού και μετά από πεζή καταδίωξη, ο αστυνομικός συνέλαβε τον έναν δράστη.
Στη συνέχεια στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε κοινόχρηστο χώρο και διαμέρισμα που διέμενε ο 41χρονος στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα κοσμήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ο Γενικός Περιφεριακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, Ταξίαρχος Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχάρησαν τους αστυνομικούς και τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης Πατρών, Αστυνομικό Υποδιεθυντή Γεώργιο ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ 
      Η Ένωσή μας, συγχαίρει τον Υπαρχ.κα Ψ.Δ.,  όπου σήμερα βρισκόμενος σε υπηρεσία έδειξε ιδιαίτερη παρατηρητικότητα και ζήλο,  συλλαμβάνοντάς ύστερα από πεζή καταδίωξη,  στον οδό Παντανάσσης, τον έναν εκ των δύο ληστών,  όπου λίγο νωρίτερα είχαν ενεργήσει σε κοσμηματοπωλείο σε κεντρικό δρόμο της Πάτρας. Επίσης,  συγχαίρουμε και το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης  Αρχ.κα Μ.Π. και Υπαρχ.κα  Κ.Γ.,  οι οποίοι ,  ως περιπολικό της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν λίγο αργότερα αξιοποιώντας πληροφορίες εντός λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, με προορισμό προς Αθήνα,  τον έτερο δράστη,  ο οποίος είχε ενεργήσει από κοινού με τον πρώτο συλληφθέντα.
      Ύστερα από έρευνα,  διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν διαμέρισμα επί της οδού Βότση στην Πάτρα και στο οποίο ύστερα από κατ’οικον έρευνα,  βρέθηκαν ευρήματα τα οποία θα εξεταστούν για τυχόν εξιχνίαση περαιτέρω Υποθέσεων.
      Συγχαρητήρια αξίζουν και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών για την άρτια καθοδήγηση των σταθμών. Τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν,  για ακόμα μια φορά ότι το αίσθημα καθήκοντος των αστυνομικών της Αχαΐας είναι υψηλότατό, καθώς καθημερινά δινουν έναν τιτάνιο αγώνα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, παρά τις δυσκολίες που πολλές φορές ως Ένωση έχουμε αναδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

2024  KAΛH ΧΡΟΝΙΑ